doortje Er was eens een piepklein meisje. Zij leefde in een warm, donker en zacht paleisje. Haar dagen bestonden uit draaien, spelen en springen en er bestonden in het paleis geen nare dingen.

Op een dag hoorde ze echter zacht gefluister buiten het kasteel; " Lief klein meisje, wij houden van jou, ongelofelijk veel". "Waar komt dat vandaan?" Ze begon hard tegen de kasteelmuur te slaan. Echter het kleine meisje kon niet uit haar zachte paleisje komen. Elke dag hoorde ze meer geluiden en ging ze over een leven buiten de kasteelmuren dromen. "Wat zou daar buiten zijn? Het klinkt daar gezellig en fijn'"

Het meisje bedacht een slim plan. Als ik nu heel veel ga eten en steeds groter word; dan kom ik wel uit dit ondoordringbare fort! Zo gezegd zo gedaan. En al snel kon ze niet meer rechtop staan. Ze groeit en groeit en kan zich op den duur haast niet meer bewegen maar het meisje is vastberaden, deze muren houden haar niet tegen.

Op een mooie dag in Mei gebeurd er opeens iets geks; Het paleis begint te schudden en te beven… en nadat ze zich moedig naar buiten heeft gevochten, ontmoet ze eindelijk de mensen die buiten het paleis leven. "Jeetje, waar ben ik nu terecht gekomen? Is dit de plek uit mijn dromen? Wie zijn die mensen om mij heen? Zullen zij mij helpen of ben ik hier nu alleen?"

Ben je benieuwd hoe het nu met dit kleine meisje is? Naar haar nieuwe avonturen en hoe het met haar gaat na deze gebeurtenis? Neem dan een kijkje in haar leven of kom haar persoonlijk wat wijze raad op haar levenspad geven!
signature